高登夜遊

注册帳號
搜索
查看: 239|回復: 2

求婚都要計到盡,叫班朋友幫手原來係想幫手夾錢

大約兩個月前,好姊妹個男朋友私底下問我哋得唔得閒幫手求婚,真係更唔得閒都要去
而家限聚8個,唔計好姊妹同佢男朋友,佢男朋友叫咗我哋4個女仔加佢自己兩個男仔朋友

求婚日期定咗星期六晚,不過晏晝check in完我哋就幫手佈置,上到間房覺得好細間,不過可能佢哋打算求完婚我哋走咗之後繼續staycation
一早問咗佢男朋友有冇嘢要幫手買,佢拍晒心口話已經買晒唔使我哋出錢,只係要我哋幫手佈置到靚靚就得,整求婚氣球嗰陣見到佢係淘寶買返嚟邊度買唔係重點,重點係佢竟然冇買到泵氣個舊嘢,只係得條飲管仔要用口吹!
幾經辛苦吹漲晒啲波之後見到有花諗住插起佢啦,買花都唔係買真花要買假花,到底想點?係咪驚有人會鼻敏感?唔買真花,你買乾花都好呀,買膠花係咩意思?
佢男朋友買嘅嘢就只係得8個字母氣球加5個普通氣球同埋一紮假花,連去深水埗都可以買到嘅平平燈飾都冇,只係可以靠房入面啲燈,試咗好耐先可以用酒店房燈營造浪漫氣氛

成班朋友諗住過程唔多順利都算,最重要係求婚成功
我個好姊妹應承咗佢,正當大家好感動咁走,留低一對新人喺房我哋諗食咩嘅時候,收到佢男朋友之前開嗰個求婚group嘅message佢同我哋除返開條數,氣球 膠花 酒店房錢每個人要畀返幾多錢佢!
求婚係你求㗎喎,酒店房都算啦,當我哋喺房嘅時間耐過佢哋,氣球同膠花錢都要問我哋收返係咩事?淘寶買返嚟,最多連埋運費都係50蚊,咁都要除返條數?

叫班朋友幫手除咗幫手佈置之外仲想叫班朋友幫手夾錢,咁樣求婚真係好肉酸囉,你唔問埋酒店有冇啲求婚佈置可以借你用?仲慳呀
回復

请问内容关这兩公婆咩事呢?
回復

哈哈。。。
回復